logo

Hiljaisuus. Luonto. Sinä.

Aktiivinen talviloma Hossan ja Kylmäluoman rauhallisissa erämaamaisemissa odottaa

Leppoisa erämaan tunnelma odottaa sinua Hossassa ja Kylmäluomalla. Monipuoliset retkeilyreitistöt, aktiviteettien kirjo ja satukirjamainen talven luonto takaavat viihtymisen kauniissa harjumaisemissa. Kylmäluoman ja Hossan kansallispuiston välinen ajomatka taittuu puolessa tunnissa, joten voit lomallasi vierailla kätevästi vaikka molemmissa kohteissa.

Siirry Varaamaan

Hossa

Hossan kansallispuisto tarjoaa ainutlaatuisia nähtävyyksiä sekä monipuoliset mahdollisuudet omatoimiseen talvilomailuun. Alueella on monipuolisesti erilaisia reittejä monitoimiurista retkihiihtolatuihin. Talvimajoittumiseen suosittelemme erityisesti uusimpia ekologisesti maalämmöllä lämpiäviä hirsiparitaloja. Hossa sijaitsee Suomen itärajan tuntumassa, Suomussalmen kunnan pohjoisosassa. Valtatie 5:ltä (E63) lähtien opasteet johdattavat perille retkeilykeskukseen.

Majoitus Ravintola Leirintäalue

Kylmäluoma

Kylmäluoman retkeilyalue tunnetaan kehutuista kalavesistä, metsästysmaista ja retkeilypoluista. Kylmäluoma tarjoaa tunnelmalliset puitteet myös omatoimiseen talvimatkailuun. Leirintäalue on auki ympäri vuoden ja talvimajoittumiseen soveltuvia mökkejä on tarjolla useampia. Kylmäluoman retkeilykeskus leirintäalueineen on keskellä luonnon rauhaa mutta helposti saavutettavissa valtatie 5:n (E63) Kuusamon ja Kajaanin väliseltä osuudelta Taivalkosken kunnan koillisosassa.

Majoitus Ravintola Leirintäalue

Majoittuminen

Majoitu tunnelmallisissa mökeissämme aivan retkeilyreitistöjen välittömässä läheisyydessä. Täällä luonto ja hiljaisuus ovat läsnä kaikkialla. 

Huosiusjärvi mökki

 

Huosiusjärvi

Henkilömäärä: 8

Pinta-ala: 48m²

 

Alkaen 90,00€ / Yö

Tutustu Kohteeseen
Karhunkainalon mökki

 

Hunajatassu

Henkilömäärä: 6

Pinta-ala: 35m²

 

Alkaen 98,00€ / Yö

Tutustu Kohteeseen
DSC 1297

 

Lounaja

Henkilömäärä: 6

Pinta-ala: 58m²

 

Alkaen 125,00€ / Yö

Tutustu Kohteeseen
01 KANSI 20170329 206

 

Tolosenvirta

Henkilömäärä: 12

Pinta-ala: 104m²

 

Alkaen 150,00€ / Yö

Tutustu Kohteeseen
Ahveninen mokki

 

Ahveninen

Henkilömäärä: 6

Pinta-ala: 25m²

 

Alkaen 80,00€ / Yö

Tutustu Kohteeseen
01 KANSI Hukantupa

 

Hukantupa

Henkilömäärä: 16

Pinta-ala: 100m²

 

Alkaen 100,00€ / Yö

Tutustu Kohteeseen
Metso

 

Taimen 19

Henkilömäärä: 6

Pinta-ala: 32m²

 

Alkaen 105,00€ / Yö

Tutustu Kohteeseen
Etupuolelta

 

Käenpesä

Henkilömäärä: 6

Pinta-ala: 80m²

 

Alkaen 125,00€ / Yö

Tutustu Kohteeseen

Aktiviteetteja

Luonto tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia erilaisiin talviaktiviteetteihin. Hossasta löytyy monitoimi- ja erämaauria, joita pitkin voi retkeillä kävellen, lumikenkäillen, hiihtäen tai pyöräillen. Reittejä pitkin pääsee aina kuuluisalle Julma-Ölkyn rotkojärvelle ja Värikallion maalauksille saakka. Pääset tutustumaan ympäröivään luontoon myös vuokraamalla meiltä välineet. Vuokrattavana on fatbikeja, lumikenkiä sekä uusimpana lisäyksenä myös trendikkäitä liukulumikenkiä. 

Lumikengät antavat vapauden kulkea keskellä metsien hiljaisuutta ja nähdä alueita, jotka ovat muina vuodenaikoina saavuttamattomissa. Liukulumikenkäilyssä yhdistyvät lumikenkien ja metsäsuksien parhaat puolet. Niillä voi kulkea ketterästi lumisessa maastossa, laskea mäet alas kuin tavallisilla suksilla ja karvapohjan ansiosta kiivetä kevyesti myös rinteitä ylös. 

Talviolosuhteet ja lumipatja tuovat fatbike-pyöräilyyn erilaisen ja jännittävän elementin. Julma-Ölkyn kanjonijärven jäällä polkeminen on taatusti mieleenpainuva elämys.  

Hiihtoladut ovat meillä talven lomien aikaan huippukunnossa. Hossasta löytyy retkihiihtolatuja jopa 40-50 kilometriä. Kylmäluomalla on 5 km hiihtoreitti, jossa voi hiihtää myös luistelutyylillä yhdessä koiran kanssa. Ladut ovat vaativuustasoltaan pääosin helppoja. 

Kylmäluoma on kalaisista vesistään tunnettu kohde, joka tarjoaa hyviä ottipaikkoja myös talvikalastajille. Kirjolohenpilkintä on oma taiteenlajinsa, joka houkuttelee kalastajia Kylmäluomalle kauempaakin. 

Yhteistyökumppaniemme kautta järjestämme myös erilaisia talvisia elämyksiä, kuten ohjattuja lumikenkävaelluksia, moottorikelkkaretkiä sekä huskysafareita. 

aktiviteetti linnut

LINTUJEN BONGAUS

aktiviteetti nahtavyydet

NÄHTÄVYYDET

moottorikelkka

MOOTTORIKELKKAILU

aktiviteetti metsastys

METSÄSTYS

lumikenkäily

LUMIKENKÄILY

hiihto

HIIHTO

retkeilu

RETKEILY

kalastus

KALASTUS

X